ПРОФЕСІЙНІ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2022.256174

Анотація

У статті розкрито сутність професійних компетентностей майбутніх фахівців лісового господарства та вимоги до їхньої підготовки (зокрема, лісогосподарської галузі) за трьома групами: суспільство, роботодавець, держава. Встановлено, що загальні компетентності майбутніх фахівців лісового господарства містять загальнокультурні та професійні. Зазначено, що до професійних компетентностей майбутнього фахівця лісового господарства залежно від специфіки його професійної діяльності віднесено: професійно-комунікаційну, управлінську, екологічну, дослідницько-польову, інформаційну. Доведено, що сутнісними характеристиками професійних компетентностей майбутнього фахівця лісового господарства є: інтегрована характеристика якостей особистості; опанування знань і вмінь, необхідних для роботи за фахом, розвинене співробітництво з колегами; здатність ефективно, гнучко й адаптивно реагувати на динаміку обставин і середовища.

Ключові слова: лісівнича освіта; професійні компетентності; вимоги; лісогосподарська галузь; підготовка; майбутні фахівці; професійно значущі якості; лісове господарство; професійна діяльність.

Біографія автора

Василь Хрик, Білоцерківський національний аграрний університет.

Завідувач кафедри лісового господарства, доцент, кандидат сільськогосподарських наук.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-05-17

Як цитувати

Хрик, В. (2022). ПРОФЕСІЙНІ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, (1), 50–58. https://doi.org/10.31499/2307-4906.1.2022.256174

Номер

Розділ

Статті